¡Sí Se Puede!

 L’aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de regulació de la dació en pagament, de la paralització dels desnonaments i de lloguer social (Text de la ILP),  el passat dia  12 de febrer, marca un abans i un després en una lluita ja desesperada per evitar convertir en tragèdia el drama dels milers de persones que segons el marc legal actual s’aboquen a la pobresa i la precarietat de per vida.

Però això és només l’inici, la porta d’entrada al canvi en aquest tema: hem de ser conscients que encara està tot per fer, que els interessos creuats son els mateixos que abans de l’aprovació, que el risc que les coses canviïn de manera insuficient  o superficial, hi és.

Cal que la societat segueixi mostrant-se ferma i clara en el seu posicionament: no volem que ningú se senti en la profunda desesperació que està portant a algunes persones a preferir la mort. No volem que s’empobreixi més el conjunt de la nostra societat, condemnant a la pobresa de per vida a una part dels seus membres, sovint incidint sobre les seves famílies. No volem que se segueixi reforçant el trencament del model d’escala social i de drets socials assolits que estem perdent, dia a dia.

Per tant, hi hem de ser. Estar atents. Dir la nostra i fer-nos escoltar.

Aquest blog neix en aquest moment i amb la mirada posada en aquesta prioritat.

Però vol ser un espai de comunicació i de debat, un aforament des del que proposar notícies, textos, estudis, articles, amb la màxima rigorositat possible sobre aquest  i sobre altres temes que afecten a la vida de les persones i al model de societat. En general, volem que sigui un espai on parlar amb i sobre les persones repudiades, les excloses dels canals, dels drets, de les possibilitats als que la majoria sí te dret. I fer-ho parlant de fets, de les polítiques socials, del posicionament de les institucions tan formals com informals. Proposant idees,  informant i debatent.

Així, des d’aquesta voluntat, iniciem camí opinant i convidant al posicionament, a la opinió, però també publicant el text de la ILP. Tres pàgines que fan propostes de llei sobre la dació, però  també sobre la retroactivitat de l’aplicació de la proposta, així com en relació a poder seguir residint al domicili en qüestió en règim d’arrendament de tipus social, com una mesura per no tallar de soca-rel vides, famílies, futurs, esperances.

Gràcies, PAH, observatori DESC, Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, UGT Catalunya, CCOO Catalunya, CONFAVC i UCC, per defensar amb fermesa la ILP al Congrés dels Diputats en nom de 1.400.000 persones, i, segur, unes quantes, moltes, més:

Hay que escucharles. Hay que vivirlo. Hay que implicarse.
Hay que cambiar las leyes, las prioridades y las formas.
Hay que adoptar códigos éticos elevados y buenas prácticas, y abolir la cosmética.
Hay que mantener la sacralidad de las palabras que son de todos y no usurparlas.
Hay que restaurarlas y preservar su valor de uso, que no de cambio.
Pierde la dignidad quien no repara en hacérsela perder a su hermano/a. Hay vidas en juego.
El poder no es el fin. El engaño no es el fin. El dinero no es el fin.
Sí- se- puede- sí- se- puede-sí- se- puede-sí se puede…

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s