Memòria

libro_present_0 (1)

Ara que moviments com la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca estan tenint l’èxit i la repercussió pública que mereixen, amb iniciatives parlamentàries com la Iniciativa Legislativa Popular que hem recolzat i que ha estat finalment acceptada a tràmit pel Congrés dels Diputats, es important que recordem que la seva lluita no és nova i que és un èxit provisional en el marc d’una llarga trajectòria de denúncies contra els abusos dels immobiliàries i especulatius, contra el mobbing a veïns considerats indesitjables, contra els estralls de l’especulació urbanística. Advertint anys abans del fet de d’imminència de l’esclat de la bombolla immobiliària si no es canviaven les lògiques del mercat, les politiques i els estils, les catastròfiques conseqüències de la qual són part fonamental de la crisi actual que patim.

És per això que volem iniciar una memòria d’aquesta història de la lluita en favor del dret a l’habitatge que van dur a terme persones i moviments als que hem d’agrair la valentia dels quals els va costar a vegades cops, fins i tot, detencions.

Comencem per un llibre que es va presentar al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya el divendres 5 de maig de 2006, en un acte el que van intervenir Jaume Asens (Col·legi d’Advocats), Pere Pujol (Arquitectes Sense Fronteres), Vanessa Valiño (Observatori Desc) i Ada Colau, del grup que havia preparat l’obra, Taller contra la Violència Immobiliària i Urbanística. El va publicar gratuïtament l’Editorial Bellaterra i es pot trobar en pdf aquí: El cielo está enladrillado.

Vagi aquesta entrada, i altres que vindran, com homenatge als que, moltes vegades en solitari, van lluitar contra lleis i actuacions injustes des del compromís pel canvi social necessari.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s