Estan segurs de voler, realment, garantir i millorar el sistema de salut?

Més enllà de la necessitat de canvis en el plantejament del sistema sanitari per poder garantir la seva sostenibilitat, en el Real Decret Llei 16/2012 de 20 d’Abril, “de medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud y mejorar la calidad y seguridad de sus prestaciones” ,BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO nº98, hi ha la clara voluntat de menystenir el dret a la salut de les persones immigrades en situació irregular. Qui sap si com una mesura més que els “convidi” a marxar.

En qualsevol cas, no cal donar-hi massa voltes per entendre que, tot i el títol del decret, aquest no redunda a favor de la seguretat de la salut pública –deixar fora del sistema sanitari a unes 150.000 persones no juga a favor de la salut de ningú-.

Ni tampoc, cal dir-ho, recolza la creença que tenim moltes persones sobre el dret a la salut i la seva universalitat, en excloure de manera radical a un col·lectiu tant gran de persones.

Al respecte, us convidem a llegir l’escrit que ha fet el CEIS, (Comité d’Ètica d’Intervenció Social) CEIS medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Província d’Aragó-San Rafael.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s