“Pobres de Nosotros”

La pobresa no és només el no poder accedir a les necessitats bàsiques. No és tan sols el no accés a bens i recursos necessaris per la supervivència i coexistència amb altres en igualtat de condicions: Per si això no fos prou greu, hem d’entendre que avui en dia la pobresa és també la inseguretat sobre l’accés a aquestes necessitats. No tenir  certesa en que allò a que accedim avui i que conforma la nostra vida es mantingui. I pitjor encara, el risc real i generalitzat que això acabi passant.

Aquesta és la nostra nova pobresa: no necessàriament la de tot el mon, però sí la de casa nostra.

I heus aquí que les persones que estan patint aquesta nova forma d’injustícia social, i en general la societat, vindiquem en primera persona el dret a projectar una vida solvent. Vindicació legítima, donat que els nous pobres no han fet sinó preparar-se i orientar-se per ser persones formades, socialment compromeses, productives… complint amb totes les premisses d’un sistema social i econòmic que ens deia que aquesta era la via per garantir-nos el futur.

Al bloc Els nous pobres,   http://elsnouspobres.wordpress.com/ teniu el testimoni de moltes d’aquestes persones. Us sentireu, segur, convocats i convocades a identificar-vos-hi donat que, efectivament, tots i totes nosaltres som els persones que apareixen  al bloc.

També, us convidem a veure la pàgina web de Why poverty, http://www.whypoverty.net/es que aprofundeix, entre d’altres, en els motius de la nova pobresa. Us proposem aquest vídeo:

Que no és sinó Una Història de la Pobresa al Món, que, començant en la Historia Antiga, ens porta fins l’actual moment de, diguem-ne, “democratitzaciò” de la pobresa, però també de generalització mundial de les desigualtats. Destacar dues opinions que apareixen en el vídeo:

  • Capitalisme sense Estat del Benestar, però també Estat del Benestar sense una economia consolidada, son models erronis que no permeten eradicar la pobresa 
  • La millor forma de sortir de la pobresa, és treure a tothom de la pobresa: mentre hi hagi importants grups d’una societat en situació de pobresa, aquella societat tindrà sempre parts de la seva població entrant i sortint d’aquesta situació
Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s