La pobresa no és un crim

HONGRIAHungría està desenvolupant des de fa aproximadament un any una política activa de criminalització del sensellarisme, impulsada pel seu govern.

Feantsa http://www.feantsa.org, a la que Sant Joan de Déu Serveis Socials pertany, està activament posicionada en contra. I per aquest motiu, entre d’altres el grup de treball en Salut de Feantsa, del qual formem part, s’ha reunit a Budapest , des de on escrivim aquest post.

Un fet políticament rellevant ha esdevingut en relació a la nostra reunió de treball: s’havia de dur a terme en un hospital que es dedica a persones sense llar i finançat amb diner públic, però el Govern local ho va prohibir. Varem haver de trobar amb urgència una altra ubicació.

Més enllà de denunciar els fets –Comunicat Feantsa, us convidem a la reflexió sobre el moment actual i la importància política de la defensa dels drets vinculats a l’exclusió social.

Avui més que mai , es fa evident que les entitats socials hem de tenir un posicionament i proposta política al respecte. I que tant el reconeixement, com la retallada de drets socials, està essent utilitzada per alguns partits arreu d’Europa com uns factors d’identificació d’orientació política, més que no pas com a drets i, com a tals, inalienables i irrevocables , sigui quin sigui el color polític.

Avui més que mai, hem de ser militants actius en la defensa dels drets socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s