Som Un

Càritas està rebent el reconeixement de la societat, arreu del territori, per una evidencia inefable: hi son. Estan presents, i donen resposta. D’una manera global i profunda. Seriosa, professional.

Molta gent pensa que això està molt bé. Altres, creuen que està “més o menys” bé, en suposar que son accions d’assistencialisme. Nosaltres no hi estem d’acord, i ho podem argumentar.

Atendre la emergència, com fa Càritas ara, empesa per les circumstàncies, no és fer assistencialisme. Atendre la emergència, quan aquesta és real, és prestar assistència –paraula semblant, però de significat radicalment diferent-. I si aquesta assistència  es dona nomes mentre la emergència ho fa necessari, i no com una caritat, sinó des de la certesa que s’està cobrint un dret inalienable, és assistència. No assistencialisme.

Però a més, hi ha una tasca desconeguda per la majoria de persones que Càritas desenvolupa: realitzen una profunda i exhaustiva recollida de dades de la seva acció arreu del territori. Dades que analitzen. I juntament amb equips d’analistes i experts, alguns interns i altres d’externs que hi col·laboren, fan uns anàlisi en profunditat que permeten donar llum sobre la evolució de la realitat social i donant suport a tot el sector social, en fer públics i assequibles els seus informes.

A més, amb aquests informes i publicacions, Càritas fa dues coses: per un costat, planificar de manera estructurada i força ben encarrilada la seva política d’acció. L’altra cosa que fan, és denúncia, lluita i propostes contra les desigualtats. I això, lluitar contra les desigualtats, eleva més si queb el contingut i destí de la seva tasca de treballar per canviar la realitat social, per modificar la nostra societat pel camí de la desaparició de les desigualtats socials. Res a veure amb l’assistencialisme.

En aquest sentit, Càritas acaba d’emetre una declaració, sorgida de la seva darrera assemblea general, molt, molt ben fonamentada. Una declaració valenta i certa, amb el pes que li atorga que sigui precisament Càritas qui la emet.

Una declaració en la que es denuncien les decisions que estan afectant les polítiques socials i econòmiques, desballestant el sistema de protecció social. Fent esment a la pèrdua de drets socials, denunciant la priorització dels pressupostos Generals de l’Estat, centrats en la reducció del dèficit i oblidant les polítiques fiscals redistributives. Esmentant com s’està afeblint la garantia de manteniment dels drets i polítiques socials.

Adjuntem la seva Declaració. Només diu veritats. Tenen la mateixa vigència i son igualment certes, les digui qui les digui. Però la veu de Càritas, sumant-se a aquest clam, fa aquesta veritat una mica més aclaparadora i qui sap si una mica més incòmode per alguns…

LXX ASAMBLEA GENERAL

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s