Després de la mort de Piotr a Sevilla, ja n’hi ha prou!

Des de fa anys, venim denunciant la sovint deficient i alhora descoordinada atenció sanitària que reben les persones sense llar arreu: policy papers ( https://sensellarsjd.wordpress.com/2013/08/09/salud-y-bienestar-para-todas-las-personas-_-servicios-de-salud-holisticos-para-las-personas-en-situacion-de-sin-hogar/ ) com el presentat aquest mateix estiu per Feantsa a la Comissió Europea, elaborat pel Grup de Salut al qual Sant Joan de Déu Serveis Socials pertany, fan referència a una discriminació no tant personal, com de la majoria dels sistemes de salut, envers les poblacions en situació d’exclusió com ara les persones sense llar.

El 2009, l’estudi que varem dur a terme a la ciutat de Barcelona (Les persones en situació de sense llar de Barcelona: perfils, estat de salut i atenció sanitària )demostrava que efectivament, hi ha un seguit de mecanismes que expulsen de l’atenció sanitària ordinària de qualitat a una majoria de persones sense llar, en el que, afirmàvem aleshores, constituïa un risc directe sobre la seva vida, tal i com malauradament es constata en casos com aquests. No és només un problema del sistema de salut: també ho és del sistema social, que sovint no te la capacitat de coordinar-se eficientment amb el sistema de salut. En qualsevol cas, no existeixen protocols establerts de coordinació efectiva entre ambdós sistemes, amb la qual cosa, la intervenció de tots els professionals, d’un o altre àmbit, és molt més difícil.

Una vegada més, una clara desigualtat, endèmica ja, no és intervinguda per revertir-ne els seus efectes. Ja n’hi ha prou.

Per aquest motiu, Sant Joan de Déu Serveis Socials se suma, com a membre, al comunicat de Fepsh en relació a aquestes morts que haurien de ser absolutament evitables:

NOTA PRENSA fePsh MUERTE PIOTR EN SEVILLA OCTUBRE 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s