Flashmob Dia Internacional de les Persones Sense Llar

flashEl passat dijous 21 de novembre un equip de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, format per treballadors, usuaris i voluntaris, vam participar en la flashmob per demanar que que es garanteixi un Sistema Nacional de Salut equitatiu per a tothom, posant especial atenció en l’àmbit de la salut mental.

Per tancar l’acte es va llegir un manifest en el qual les persones sense llar es preguntaven per què existeixen tants requisits per accedir a la salut, quan estem parlant d’un dret fonamental aplicable a totes les persones.

Les persones sense llar no tenen un sostre propi que les  aixoplugui, ni feina estable per poder viure sense ajuts i, a més a més, pateixen múltiples problemes de salut pels que no reben una atenció adequada. Però, malgrat tot això, són persones plenament dignes i han de tenir garantit l’accés als seus drets: en especial, a una salut integral.

La campanya d’enguany porta per lema “Ningú sense salut. Ningú sense llar”, i posa l’accent en les dificultats de les persones sense llar a tenir accés al dret a la salut –posant especial atenció en l’àmbit de la salut mental-, que és un dels drets humans bàsics per accedir a la vida en dignitat.

Les malalties físiques que pateixen les persones sense llar, així com les seves condicions de vida fan que les mirem amb por o, encara més ben dit, que per por i comoditat ni les mirem.

El 30,7% de les persones acollides per recursos residencials manifesta patir alguna malaltia crònica. D’aquestes, el 16,6% pateix trastorns mentals. I el 15,2% té alguna discapacitatreconeguda.

Per això, es manté un any més l’objectiu de seguir lluitant perquè totes les persones tinguem els mateixos drets.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s