Estratègia Europea

La setmana passada el Parlament Europeu va adoptar una Resolució per una estratègia per la lluita contra el sensellarisme en el països de la Unió. La Resolució convida a la Comissió Europea a donar sortida a les nombroses demandes d’organismes europeus.

 És la primera vegada des de la seva creació que la Unió Europea es posiciona i actua sobre aquesta realitat: hi ha urgents motius per fer-ho. De fet, durant el debat previ a l’adopció de la Resolució, el Comissari europeu encarregat dels afers socials i d’inclusió, Lászlo Andor, va afirmar que la Comissió europea comparteix el parer segons el qual el sensellarisme representa una de les pitjors formes de pobresa i d’exclusió social i que aquest problema té conseqüències dramàtiques per la societat i per les persones implicades. També ha confirmat que hi hagut una alça de pobresa en els últims anys a Europa, i que el continent esta confrontat a nivells sense precedents de vulnerabilitat entre les persones sense domicili, els joves, les famílies i els immigrants en situació de pobresa.

 De fet, el sensellarisme, la forma més extrema de pobresa, afecta a centenars de milers de persones de tots els estats membres de l’UE, i ha augmentat durant aquest darrers anys en la majoria dels països membres. Des de que el 2010 es va engegar per part de la Comissió la estratègia 2020, que marcava com un dels seus pilars d’actuació el reduir 20 dels 80 milions de persones pobres a la UE en aquell moment, aquesta, lluny de disminuir, no ha deixat de créixer. I en fer-ho, ho han fet també les formes més radicals de pobresa i exclusió, com la situació de sense llar. Els països més tocats per la crisi econòmica i financera ens estem enfrontant a un augment inèdit del sensellarisme. L’estat espanyol n’és un dels més perjudicats.

Ens trobem en un moment on és de vital importància prendre mesures per frenar aquest augment.

Des de FEANTSA, des de FePsh, des de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, desitgem i demanem que el debat de la setmana passada i l’adopció d’aquesta nova Resolució del Parlament Europeu en favor d’una estratègia europea de lluita contra el sensellarisme marquin les noves ambicions de la Unió Europea i dels seus Estats membres dins de la lluita per la eradicació pobresa, i ens ajudi a convèncer a alguns responsables polítics de la necessitat d’invertir recursos en aquest afer. Per que, com deia la pròpia Comissió en el document de la estratègia 2020, a mig termini, ens hi juguem la cohesió social dels estats de la UE.

Link noticia

Anuncis

Deixa un comentari

21 gener 2014 · 12:07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s