La Llegenda de Sant Jordi de la Vila del Sec Poblet

Conta la llegenda que durant un llarg període de temps un drac assolava els voltants de la vila del Sec Poblet. El ferotge monstre atemoria als habitants de la petita vila, fent cremar amb el seu fort alè tots els béns i riqueses  dels seus cohabitants i retallant a cop d’urpa  tot allò que havien treballat durant anys i anys

El Rei de la vila, sant Joan de Déu, va voler posar fi a la situació negociant amb el drac i li va oferir una rosa en senyal de  rendició. La rosa,  cultivada als camps sagrats del regne, estava envoltada d’una llum que impregnava  a tot aquell que la olorés una força d’esperança, protecció, seguretat i confiança

Un bon dia el Rei va convocar Assemblea a  la Vila, per tal de poder tramar un pla conjunt per poder derrotar a tan ferotge drac. Després de donar-li moltes voltes van decidir que el millor seria designar un noble cavaller que hagués de prendre la decisió de plantar-li cara.

La Princesa, filla del Rei i dotada d’una sensibilitat especial, cada tarda  a través de les finestres del  Castell, observava un  jove Cavaller  que vivia en un dels bancs de la plaça dels Ocellets, ja que un maleït  dia  el Drac es va emportar d’un cop d’alè la seva casa i els seus camps, deixant-lo a ell i la seva família sense res. Així que la Princesa es va posar davant de tots els cohabitants per convèncer-los a tots que la millor persona per poder defendre’ls era el jove Cavaller, donat que era la persona que més capacitat de lluita posseïa.

I així va ser, que un dia 23 d’abril, el noble Cavaller va decidir enfrontar-se al drac amb la rosa que insuflava a tothom qui la ensumés, esperança, sacrifici, esforç i superació, derrotant-lo en qüestió de minuts.

La princesa embadalida i bocabadada  pel coratge del jove heroi, li proposà de poder viure durant el temps que necessités sota la protecció i seguretat del seu castell; deixant enrere, per sempre més, el trist i solitari banc de la plaça.

IMG_8184

IMG_8181

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s