“Fuck the poor”. Sabem que t’importa

Vas pel carrer i , de sobte , apareix un home- anunci passejant amb dos cartells que diuen ” Fuck the poor ” ( “que els donin als pobres” o ” que es fotin els pobres” ) . Què faries ?

És la campanya que ha gravat l’organització benèfica del Regne Unit The Pilion Trust per cridar l’ atenció sobre la manca de conscienciació social sobre la situació de les persones més desfavorides .

El projecte té com a objectiu posar en relleu com la gent sol lamentar la pobresa o condemnar els que la perpetuen , però sense fer res al respecte. Per a això, The Pilion Trust ha gravat les reaccions de rebuig dels londinencs a la declaració ofensiva cap a les persones en risc d’exclucsió social .

 

A continuació, el vídeo mostra , però, que quan l’home canvia el seu missatge pel de ” ajuda als pobres ” i demana donatius , la gent l’ignora . Així que , al final del vídeo , el missatge canvia : “Please care enought to give” (“Que t’importi prou per donar”) .

Segons l’últim informe de Càritas , Espanya és el segon país de la Unió Europea ( UE ) amb el major índex de pobresa infantil , superat només per Romania

L’augment vertiginós de la població que pateix privacions materials severes –de l’1,6% el 2008 al 5,8% el 2011— i del nombre de llars amb molt baixos ingressos –d’un 6,4% el 2010 a 8,8% el 2011— reflecteixen l’agreujament de les situacions d’extrema pobresa a Catalunya, (INSOCAT  2013 Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu).

S’hi suma un empobriment generalitzat de la ciutadania que afecta especialment els infants i adolescents de més de 16 anys, amb una taxa de risc a la pobresa que creix de forma ininterrompuda des de l’inici de la crisi –d’un 18,9% el 2007 al 26,4% el 2011—; indicador que disminueix entre les persones de més de 65 anys. La manca de recursos és especialment acusada entre les persones d’origen estranger: un 37,5% de llars ingressen menys de 14.000 euros anuals, un 22,7% en llars autòctones.

Sabem que t’importa.

http://piliontrust.blogspot.com.es/

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s