25-M

Com ja hem explicat en altres ocasions FePsh és un espai de trobada d’entitats socials i institucions que treballem amb persones en situació de sense llar i que abordem, des de diferents realitats la problemàtica de la exclusió socio residencial i el sensellarisme.

Les entitats de FePsh tenim com a missió contribuir a la prevenció i eradicació de la exclusió socio residencial visibilitazant la realitat de les persones en situació de sense llar, desenvolupant una tasca d’incidència política en front a les diverses administracions públiques,  promovent i facilitant l’intercanvi d’informació i d’experiències i sensibilitzant al conjunt de la societat.

Propostes de fePhs en el marc de la Política de Cohesió 2014.2020 i dins de l’estratègia europea de prevenció i eradicació del sensellarisme.

La fita més rellevant de la política social europea en relació i la exclusió residencial, el constitueix la recent aprovació, com part del Paquet de Inversió Social adoptat per la Comissió Euopea “Towaed Social Investment for Growth and Cohesion –including implementing the European Social Fund 2014-2012) del document “Confronting Homelessness in the European Union(llegiu el document aquí: COMM_Social-investment-package_en (1)).  En aquest document dirigit específicament a combatre el sensellarisme, es prioritza el desenvolupament de polítiques, millora de la governança i partenariat, i desenvolupament d’instruments de medició del sensellarisme. Les propostes que incloem a continuació intenten donar resposta a les realitats i les necessitats de les persones amb les que treballem.

Destaquem 4 de les 12 propostes fePsh per una estratègia nacional front al sensellarisme:

  • Millora de la ocupabilitat i l’accés a feina desenvolupant una política  de inserció laboral que atengui a les peculiaritats de les persones en situació de sense llar.
  • Garantir l’accés, sosteniment i garantia a drets humans fonamentals: no discriminació, igualtat, participació, habitatge, salut, educació, ocupació, etc. […]
  • Foment de la responsabilitat ciutadana i la seva necessària col·laboració en la prevenció i la lluita contra el sensellarisme a partir de campanyes de sensibilització i concienciació i de una reorientació dels discursos que es difonen a través dels mitjans de comunicació.
  • Destinar de forma preferent al lloguer social protegit un percentatge dels recursos públics assignats actualment a les polítiques d’habitatge. […]

Llegiu totes les propostes aquí: FEPSH_Resumen2

Document relacionat: PsH

D’altra banda, i sempre dins el context europeu, voldríem fer ressò del document “Per una Europa sense pobresa, exclusions ni desigualtats” que recentment ha presentat la Taula d’Entitats del Tercer Sector, la qual hi formem part. El document és un conjunt de 18 propostes adreçades als partits i als candidats que hi concorren, i que demanem que incorporin en els seus programes electorals i en la seva actuació parlamentària en els propers cinc anys.

Llegiu-ne més aquí: document_per_una_europa_sense_pobresa_exclusions_ni_desigualtats_taula_del_tercer_sector_1

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s