Qui som

Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona neix sota el paraigües de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, Província d’Aragó Sant Rafael.

Un projecte que es va iniciar el 1979 amb l’alberg Sant Joan de Déu, i que el 2013 posa al servei de la ciutadania tres programes residencials: dos centres, de 52 i 60 places cadascun, i un programa de llars d’inclusió, amb 35 places

A partir de la resposta a la necessitat residencial, treballem amb persones que es troben en una fase inicial d’exclusió social. El perfil de les persones que s’acullen és: homes i dones, de 18 a 64 anys, que es troben en una situació no cronificada de pobresa i/o exclusió, ja sigui a causa de factors de caràcter econòmic, cultural, psico-social o de dependències però que presenten possibilitats d’aconseguir una recuperació de la seva autonomía i possibilitats idèntiques a les de la majoria en l’àmbit de lo social.

L’objectiu és donar suport integral a la persona atesa, cobrint les seves necessitats bàsiques i treballant per aconseguir la reinserció soci-laboral, així com potenciar l’adquisició d’hàbits de vida saludables, habilitats personals i socials.

La incorporació del coneixement generat per les ciències socials, les noves metodologies de treball i els canvis socials que han generat noves i més dures formes d’expressió de la pobresa i la exclusió social, ens han portat a actualitzar el nostre model d’intervenció social i a ampliar la nostra cartera de serveis. Així, avui en dia oferim:

– Un itinerari residencial i de seguiment social que comença als centres residencials i pot continuar en pisos d’inclusió amb diferents nivells d’acompanyament fins a la plena autonomia de la persona.

– Acompanyament i seguiment a la inserció laboral i residencial mitjançant la tramitació de PIRMI.

– Programes complementaris de suport a la recerca laboral i al treball en les vessants emocional i social de la persona.

– Les vessants social i emocional, es treballen també mitjançant activitats lúdiques i d’oci i a través de l’acompanyament del nostre voluntariat.

– – Recerca en àmbits d’exclusió social i sense llar.

– Sensibilització, mitjançant actes dirigits a la societat general.

Encara no hi som tots, el nostre blog, vol parlar de la desigualtat social. I de com aquesta, genera relacions socials asimètriques. Alguns dels efectes de les quals és e que mirem de restablir, dia a dia, treballant amb les persones ateses des de Sant Joan de Déu, Serveis Socials. Pensem que cal donar veu i altaveu al fet que son les desigualtats l’origen del problema, i per tant, aquestes, les que cal identificar i desmuntar. No estem parlant de pobresa, d’exclusió, o no bàsicament d’això, sinó de tot allò que hi pot portar: el no reconeixement dels drets de ciutadania. El no accés als drets socials, o la seva retallada. L’accés deficient o el no accés a una educació de qualitat. Le polítiques del mercat laboral que puguin fomentar les desigualtats…

Per fer-ho, compartirem notícies, fets, i convidem a que entre tots i totes, les analitzem, sempre amb un objectiu: caminar cap a un canvi en positiu de la societat.

També,i amb l’ànim de generar opinió però des de la màxima honestedat possible, posarem a l’abast estudis, informes, tot allò que pugui interessar a professionals, però també a qualsevol persona que vulgui saber i dir la seva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s